PARKIRANJE TOLMIN

Na zadnji seji tolminskega občinskega sveta konec decembra so občinski svetniki potrdili županov predlog o novem režimu parkiranja na osrednjem tolminskem parkirišču pred občinsko stavbo. Poglejmo podrobnosti.

Župan Uroš Brežan je predstavil predlog, po katerem se spreminja sedanji režim parkiranja. Nov predlog prinaša razdelitev celotnega parkirišča v dve coni, v modro in belo, pri čemer bela cona zagotavlja brezplačno parkiranje, v modri coni pa velja dosedanji režim s plačilom parkirnine, kar pomeni, da je za plačilo parkirnine potrebno vplačati ustrezen znesek na parkomatu.
Ura parkiranja stane sto tolarjev oziroma 40 centov, vsaka nadaljna ura pa stane 200 tolarjev oziroma osemdeset centov. Parkirnino je potrebno vplačati za parkiranje ob delavnikih v času med šesto in petnajsto uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa parkirnine ni potrebno plačevati.
Sklep velja takoj po spremenjeni prometni signalizaciji, v tem trenutku pa je režim parkiranja na parkirišču še nespremenjen, kar pomeni, da velja dosedanji način plačevanje parkirnine, na občini pa napovedujejo, da bodo cestarji zarisali nove črte v kratkem.
Vsekakor bo nov – spremenjen parkirni režim šel na roke vsem , ki prihajajo na delo v Tolmin, in ki so doslej parkirali na vsemogočih mestih v Tolminu. Del osrednjega tolminskega parkirišča - takoimenovano belo cono, bodo po novem hitro zapolnili omenjeni občani, ki prihajajo na delo iz ostalih delov Posočja, ko bo omenjena bela cona zapolnjena, pa bo vse po starem.
Ob obravnavi predloga smo slišali veliko rešitev, od dodatne ure zastonjkarskega parkiranja do predloga svetnika Šorlija, ki je predlagal, da bi morali delodajalci, pri katerih delajo občani, ki prihajajo na delo iz ostalih delov Posočja v Tolmin, svojim delavcem plačati parkirnino, oziroma da bi morali zagotoviti določeno število parkirnih mest.
Na občini napovedujejo spremembo prostorskih načrtov, sestavni del teh pa bodo tudi urbanistične zasnove , v katerih bodo med drugim določene površine, namenjene parkirnim prostorom. Po potrditvi teh zasnov bo občina Tolmin naročila prometno študijo, ki bo zajela vse parkirne površine in prometni režim v mestu. Predviden rok izdelave rešitev je junij 2007.

MB - Alpski val

Komentarji

Zakaj redarjev če jih že imamo, ne pošljejo malo na sprehod po tolminskih ulicah. Bi se malo tudi v proračunu občine poznalo. Redarji naj delajo red po Tolminu ne pa ob Soči. Zakaj jih moramo občani klicati in opravljati delo ki bi ga morali sami???

A na Žagarjevi bodo postavili nov prometni znak ali ne? A po novem lahko kar vsak pošraufa znak dol.  Zanima me tako by the way, ker se mi zdi, da jih je nekaj znakov za omejitev na tolminskem preveč. Zakaj se plačuje redarje če ne delajo nič, vsaj jaz nihovega dela ne vidim. Odkar vem, da v Tolminu obstajajo še nisem videl da bi komu napisali kazen, parkira se pa eden čez drugega. Samo neke pripovedke so, da je nekdo nekomu povedal, da je slišal od nekoga tretjega, da je nekdo četrti dobil kazen nekje ob Nadiži...

Pa sej ne morem verjet - a res še niste vidli šerifa Zmaja v akciji?

direktor medobčinske redarske službe v akciji (od 1:01 do 1:16)

http://blip.tv/b92/hiljade-po%C5%A1tovalaca-na-titovom-grobu-6165683

Da ne bo kdo parkiral kje izven parkirišč ob Soči, ker so redarji kar dejavni dol okrog. Raje na pločnik ali zelenici v Tolminu, tam jih ne briga. ponekod lahko pločnik kar privatiziraš...

Objavi nov komentar

Vsebina tega polja ni javno vidna.
CAPTCHA
V potrditev vaše človečnosti v spodnji okvirček vpišite Soča
Fill in the blank
To prevent automated spam submissions leave this field empty.