spomenik

Jst osebno

Spomenik Tolminskemu puntu, ki je stal na Mestnem trgu v Tolminu, pred muzejem, je čudežno in neopazno pred enim letom izginil. Baje je odšel na daljše počitnice. Nazadnje so ga videli nekje na Azurni obali.

Pred letom dni je neopazno izginil spomenik Tolminskemu puntu. Dolga leta je stal na Trgu maršala Tita, ki so ga kasneje preimenovali v Mestni trg. Pravijo, da mu je bilo večkrat dolgčas, najbolj pa mu je šlo na jetra, ko so mu pred nekaj leti požagali senco, ki so mu jo delali topoli, katerih krošnje so ga obdajale. Sm slišu prabt, da je nekomu potožil, da bo pobegnil s kraja kjer ga nihče ne mara. In res... nekega dne ga enostavno ni bilo več. Novica je pretresla le peščico 'Tmincev', ostali pa so pobeg brezbrižno prezrli. No ja, saj je vendar le gmota marmorja z bronastim odlitkom na glavi. Točno se še ne ve kje si je (če si je) izbral svoje novo domovanje, vendar kot kaže ga še dolgo ne bo v rodni Tmin. Peščica nas pa kljub vsemu še vedno upa, da se nam vrne na prvotno mesto, kjer mu je mesto.

posočje.net

Komentarji

K temu lahko dodam le Feotovo pesmico Izzobčenec: Jaz sem pa iz občine doma,hojla drija hojla dra.
Spet se je, kot kaže izkazal naš ljubi občinski vodja in župan(po zanimanju) g. Ernesto Štamprle z svojim požrtvovalnim delom in prizadevanji za ureditev mestnega jedra.- (Ta jedrca so malce trda-zgleda, da ima svojega privat zobarja)
Mr. Mutibarić, slovnica vas jebe, slovnica. S, z...
Oh Ernesto, ka bi bli vsi tko picajzlasti bi prlezlo še mars ki na dan. Naprimer kšni miljončki, ki si jih je hotu naš ljubki župan Štamprle pridobit za ureditev svojega lastnega muzejčka in podobne lisičje kozlarije, ki so mu same po sebi umevne. -( Ernesto odstopi čimprej za svoje in naše dobro !!! )

Objavi nov komentar

Vsebina tega polja ni javno vidna.
CAPTCHA
V potrditev vaše človečnosti v spodnji okvirček vpišite Soča
Fill in the blank
To prevent automated spam submissions leave this field empty.